Collage och annat

IMG_3605

När man har målat akvarell ett tag så har man snart en hög med papper som man har använt för att blanda färger, kolla färgstyrkor och stryka av penseln, de ser ut ungefär så här. På akvarellkursen, den där hösten (2013) så lärde vi oss att använda dessa kladdpapper till collage osv. I helgen ville jag prova på detta igen…

IMG_3589

Alla sorts kladd-papper funkar.

IMG_3586

Jag tog fram mallen på tre gånger tre centimeter för att göra collage av fyrkanter. Jag gillar den geometriska formen, för fläckarna i sig själva är så flytande och runda i formerna (för det mesta)

IMG_3597

Det tar en del tid att rita och klippa fyrkanterna

IMG_3613

Men sedan är det bara att skapa olika bilder. Här ”växtlighet”

IMG_3608

Varje liten fyrkant är fin i sig själv. När man vill skapa abstrakt konst så är det inte så lätt, det blir lätt tillrättalagt fast det skulle vara spontant… Men dessa utsnitt ur ett gytter av olika färger blir väldigt fina som en liten abstrakt ”tavla” En del konstnärer använder sådana här små utsnitt som förlagor till större målningar, just för att de har ett så spontant uttryck. Jag ville göra det samma nu under helgen, för  att prova på. Fortfarande är den lilla finare, men det är ändå ett av många sätt att göra abstrakta bilder.

IMG_3620

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s