God torskrygg

IMG_6407

Det här är så ovanligt i mitt kök så att det faktiskt måste dokumenteras. Stekt torskrygg med smörsås, kokta morötter, potatisar och purjolök. Mums!

 

GOD TORSKRYGG

Förberedning:

  1. Torsken tinas på 20 min (med plasten på) i kallt vatten.
  2. Purjolöken skärs riktigt grovt. Den halveras sedan och får ligga i blöt lite så att ev. gruskorn faller till botten om det skulle finnas någon jord eller sand inne bland ”bladen”.
  3. Morötterna skalas och skärs grovt. Stora bitar blir bäst.

Tillagning:

  1. Torsken steks  i en panna med mycket smör (minst 5 min på varje sida)
  2. Potatisen är frusen färskpotatis som inte behöver skalas, så man kan börja med att koka potatisen, efter fem minuter lägger man i morotsbitarna och efter ytterligare 10 min läggs purjolöksbitarna i som bara ska koka i några ynka minutrar.
  3. Mot slutet av stekningen (torsken) så häller man på lite vatten för att garantera att fisken blir ordentligt genomstekt och för att det behövs för smörsåsen. Om man vill så spetsar man såsen med balsamvinäger.
  4. Övriga kryddor är salt och citronpeppar.

 

Annonser

2 thoughts on “God torskrygg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s