Spenatomelett

omelettforst

Nu är det skördedax på våran gård, med små tomater som mognar, sallad och persilja som har växt sig stora. Mums. Jag fick ett infall i dag och gjorde omelett på lite annorlunda sätt, i alla fall för mig.

  1. Skär lite purjolök och stek i stekpannan OCH lägg i några kuddar med fryst spenat! Om några minuter har de tinat och värmts.
  2. Lägg också ner vitlök och ingefära i pannan, så mycket du vill, och stek på en liten stund.
  3. Fyra ägg i en skål med lite mjölk och grillkrydda som vispas lite lätt och hälls i den varma stekpannan ovanpå grönsakerna. Stek tills omeletten är klar, både med lock och utan. Locket gör att omeletten blir genomvarm och utan lock gör att omeletten torkar upp lite mot slutet.
  4. Till omeletten: Pasta och gårdens grönsaker.

Det där med spenat i omeletten är nytt för mig och det kändes väldigt nyttigt 🙂 Detta recept räcker till två personer eller två olika luncher.

omelett

Annonser

2 thoughts on “Spenatomelett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s