Illustrationer

Nu får det allt bli plats till lite konst här! I vinter har jag haft skoj med en ny collageteknik.  Det har varit roligt att göra speglingar av de konstverk jag såg i somras. Här kommer en spegling av Picasso i Antibes.

Picassomuséet i Antibes var sevärt, för här har Picasso målat i andra material, som båtfärg från hamnaffären t.ex. och uttrycken blir lite annorlunda än det man är van vid. Här är ytterligare en spegling av Picasso från Antibes.

Här är en variant av Cezannes St Victoire i Aix en Provence.

Men det var inte bara konstverk som var intressanta. Städerna och byarna har massa former och färger som var roligt att ta upp i bilderna. Här guldkringlan från räcket i centrum av Cap d’ail.

Collageformen ger massa frihet att plocka upp form och färg lite ”huller om buller” Saker som går sönder kan också passa fint i en collagebild…

Eller bara Medelhavets underbara turkosfärger…

Det roliga med det här bildprojektet har varit att sitta och minnas en fin månad nere på franska sydkusten, när det har blivit kallt å mörkt här hemma. Och har jag riktig tur så hamnar dessa Illustrationer i mitt bokprojekt, så småningom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s